torstai 5. joulukuuta 2013

Mekko näinpäin, mekko toisinpäin

Olipa tässä halloween taannoin. Neideillä ei mielestäni ollut mitään noitamekkoa, muu rekvisiitta kyllä, joten taas piti nopeasti kehitellä jotain (todellisuudessa juuri viime vuonna tein noitamekot, mutten sitä enää muistanut). Kirpputorilta löysin kahdella eurolla ison palan hopeanhohtoista joustavaa kangasta. Siitä sitten hommiin, edellisenä iltana luonnollisesti.

Kangas ei todellakaan ollut mikään laatukangas vaan aika kamala, suoraansanottuna. Toinen puoli on siis blingbling "hopeaa" ja toinen musta, jossa lankojen välistä kuitenkin pilkahtelee tuo hopea. Tästäpä syystä ihastuinkin tuon kankaan ns. nurjaan puoleen ja siitä syntyi halloween mekko. Mutta siinä ommellessa keksin, että miksipä en tekisi sellaista mekkoa, jota voisi tarvittaessa käyttää molemmin päin. Hetken mietin miten tuon toteuttaisin, mutta sitten keksin. Peitin saumurin sauman mustalla pitsillä, jota olin ostanut pilkkahintaan jostain monta kymmentä metriä. Sivusaumoissa pitsi on mustan puolella, eikä juuri edes näy. Raglansaumoissa pitsi on hopean puolella tehosteena. Helmassa puolestaan molemmilla puolilla. Hihansuut / pääntie on vain käännetty.

Noin, valmista tuli. Mekko oli käytössä halloweenissa mustana ja tänään mekko pääsi kimaltelevana päälle itsenäisyyspäivän juhliin. Olipa näppärää :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti